motorolaj

MOTOROLAJ ÉS OLAJKERESŐ
OLAJSTORE


Kenőanyagért hívja: 30 819 2267

Motorolaj

A motorolaj egy olyan anyag, amely különféle adalékokkal, különösen kopásgátló adalékokkal, tisztítószerekkel, diszpergálószerekkel és többosztályú olajok esetében viszkozitási index javítókkal dúsított alapolajokból áll. A motorolajat a belső égésű motorok kenésére használják. A minőségi motorolaj fő feladata a mozgó alkatrészek súrlódásának és kopásának csökkentése, valamint a motor tisztítása az iszaptól (a diszpergálószerek egyik funkciója) és lakk (mosószerek). Ezenkívül semlegesíti az üzemanyagból és a kenőanyag (detergensek) oxidációjából származó savakat, javítja a dugattyúgyűrűk tömítését és hűti a motort azáltal, hogy a hőt elvezeti a mozgó alkatrészektől.

A fent említett alapösszetevők mellett szinte minden kenőolaj korrózió- és oxidációgátlót tartalmaz. Motorolaj állhat csupán kenőanyag alapanyag esetében a nem detergens olaj, vagy egy kenőolaj alap állomány és az adalékanyagokat, hogy javítsa az olaj tisztítóhatás, extrém nyomás teljesítmény, és a képességét, hogy gátolják a korrózió a motor alkatrészek.

A motorolajokat kőolaj alapú szénhidrogénekből, polialfaolefinekből (PAO) vagy ezek keverékeiből álló alapolajokkal keverik, különféle arányban, néha legfeljebb 20 tömeg észterrel az adalékanyagok jobb oldódása érdekében.

Olajkereső

A motorolaj belső égésű motorokban használt kenőanyag, amely gépkocsikat, motorkerékpárokat, fűnyírókat, motorgenerátorokat és sok más gépet hajt meg. A motorokban vannak olyan alkatrészek, amelyek egymással szemben mozognak, és az alkatrészek közötti súrlódás egyébként hasznos energiát pazarol el, ha a mozgási energiát hővé alakítja . Ezeket az alkatrészeket is elhasználja , ami alacsonyabb hatékonyságot és motorromlást eredményezhet. A megfelelő kenés csökkenti az üzemanyag-fogyasztást, csökkenti az elpazarolt energiát és növeli a motor élettartamát. Amennyiben nem tud kiigazodni a sokfajta olajtípusban, önnek készült az Olajstore olajkereső funkciója.

A Liqui Moly motorolaj elválasztó fóliát hoz létre a szomszédos mozgó alkatrészek felületei között, hogy minimalizálja a közvetlen érintkezést közöttük, csökkentve a súrlódási hőt és csökkentve a kopást, így védve a motort. Használat közben a motorolaj a hőt vezetőképesség útján továbbítja , miközben áramlik a motoron. Egy recirkuláló olajszivattyúval rendelkező motorban ezt a hőt levegőáramlás útján továbbítják az olajteknő külső felületére, az olajhűtőn keresztüli légáramlással és a pozitív forgattyúház-szellőztető (PCV) rendszer által kiürített olajgázokon keresztül. Míg a modern recirkulációs szivattyúkat tipikusan személygépkocsikban és más hasonló vagy nagyobb méretű motorokban látják el, teljes veszteségű olajozás olyan tervezési lehetőség, amely továbbra is népszerű a kis- és miniatűr motorokban.

A benzinmotorokban a felső dugattyúgyűrű 160°C őmérsékletnek teheti ki a motorolajat. Dízelmotorokban a felső gyűrű 315°C feletti hőmérsékletnek teheti ki az olajat. A magasabb viszkozitási indexű motorolajok ennél a magasabb hőmérsékleten kevésbé vékonyodnak.

Levegőszűrő és olajszűrő

A kenőanyagok mellett másik igen fontos alkatrész a levegőszűrő és az olajszűrő, amit már nem tekintenek jelentős fontosságúnak a gépjármű életében. Pedig ha tudnák, hogy legalább annyira számít a hosszútávú működés szempontjából, mint a minőségi olajok.

Kapcsolat

Cím: 2131 Göd
Címkék

OLAJKERESŐ LEVEGŐSZŰRŐ MOTOROLAJ